Bavette
Omschrijving

Bereidingsadvies:

Haal het vlees minimaal 30 minuten vooraf uit de koelkast en uit de verpakking!

Bavette als lapje: Koekenpan: boter of olie flink heet laten worden in de koekenpan (boter laten uit bruisen). Bavette aan beide zijden dichtschroeien tot mooi bruin en hierna pas zout en kruiden toevoegen. Bavette aan beide zijden 2 à 4 minuten laten garen. Bij 2 minuten is de biefstuk rosé en bij 4 minuten medium.  

In oven: bavette na dichtschroeien in koekenpan in aluminium folie wikkelen in voorverwarmde oven op 125°C oven plaatsen. Maximaal 5 minuten voor rood/rosé en 10 minuten voor medium.

Bavette aan stuk: Koekenpan/oven: bak de bavette in boter of olie op middelhoog tot hoog vuur ongeveer 6 tot 8 minuten. Na het bakken zout en kruiden naar smaak toevoegen en vlees nagaren in de oven op 150 °C in (net niet gesloten) aluminiumfolie tot een kerntemperatuur van 42-45°C (rare), 52-55°C (medium) en 62°C-65°C (well done). 

BBQ: Starttemperatuur BBQ 150 °C. Het vlees op smaak brengen met zeezout en zwarte peper en rosé grillen (in aluminiumfolie) tot een kerntemperatuur 42°C (rare) tot 50°C graden (rosé). Dan eventueel de barbecue opstoken tot 180°C en even kort na grillen. Na het “rusten” het vlees haaks op de draad in dunne plakjes snijden.

Bavette

Bavette, graan gevoerd. Lekker uit de pan of vanaf de BBQ.

Kies een gewicht
€ 3,25
100 gram
Allergenen en ingrediënten
rund
Allergenenvrij
-
Ja
Ja